Ayam Percik
Hidangan : 4 orang
Bahan-bahan
Bahagian dada ayam
200ml santan pekat
4 ulas bawang merah - dikisar
2 batang serai
1 sudu besar cili giling
2 keping asam keping
Sedikit belacan
Garam secukup rasa
Cara-cara
1.Panggang ayam dengan sedikit garam
2.Masakkan 200ml santan pekat
3.Masukkan bawang yang dikisar bersama dengan cili giling
4.Masukkan serai yang diketu bersama sedikit belacan dan garam secukup rasa
5.Masukkan asam keping
6.Kacau sehingga mendidih dan santan pekat
7.Apabila masak bolehlah disiram di atas ayam yang telah dipanggang tadi
Selamat mencuba!
With love,
sedapnyer tengok bulan puasa ini..nk cubalah,
ReplyDeleteTerima kasih atas info tersebut.silalah singgah diblog saya http://dirawanhartawan.blogspot.my/