Bahan-bahan
1/2 kg tepung gandum
1 bungkus mauripan
1/2 cawan susu pekat
3 sudu marjerin
1 gelas air masak
secubit garam
Cara-cara
1/2 kg tepung gandum
1 bungkus mauripan
1/2 cawan susu pekat
3 sudu marjerin
1 gelas air masak
secubit garam
Cara-cara
1. Larutkan mauripan dengan segelas air dan kacau hingga berbuih.
2. Masukkan larutan mauripan ke dalam tepung gandum bersama secubit garam
3. Tambahkan majerin dan susu pekat ke dalam tepung tadi.
4. Uli sehingga menjadi doh.
5. Untuk mendapatkan donut yang lembut, pastikan doh tersebuttidak melekat ditangan.
5. Kemudian bolehlah dibentuk dan digoreng dengan api yang sederhana panas.
3. Tambahkan majerin dan susu pekat ke dalam tepung tadi.
4. Uli sehingga menjadi doh.
5. Untuk mendapatkan donut yang lembut, pastikan doh tersebuttidak melekat ditangan.
5. Kemudian bolehlah dibentuk dan digoreng dengan api yang sederhana panas.
No comments :
Post a Comment